Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriet varnar för blufföretag med anledning av Sveriges Radios sändning 2016-02-16

Nyhet   •   Feb 18, 2016 09:29 CET

Miljonlotteriet vill varna för bedragare som använder sig bland annat av Miljonlotteriets namn i syfte att lura människor att prenumerera på lotter. I tisdagens nyheter (Ekot) i Sveriges Radio informerades om blufföretaget Nordiska Spel.

Företaget som lovar vinster i ett miljonlotteri har inget tillstånd att bedriva lotteri i Sverige. Under januari har Lotteriinspektionen fått in tips om ett prenumerationslotteri, Nordiska Spel, som utan tillstånd eller avtalspartners ringer upp och lurar kunder att delta.

Ulf Höglund, polisinspektör och förundersökningsledare för sektionen för grova brott, vid Citypolisen i Stockholm, säger till Sveriges Radio:

– Det är oklart om det finns något lotteri överhuvudtaget eller om det är ett rent bedrägeri.

Det har kommit till Miljonlotteriets kännedom att företaget använder sig av ord som kan kopplas samman med Miljonlotteriet.

– Vi är måna om att upptäcka liknande försök och är därför väldigt tacksamma om drabbade vänder sig till Polisen eller Lotteriinspektionen med uppgifter om bedrägeriförsök. Känner man sig osäker kan man självklart kontakta vårt kundcenter, säger Åsa Fredriksson, kommunikationschef på Miljonlotteriet.

Det är självklart av högsta prioritet att göra det enkelt för kunderna att skilja på Miljonlotteriet och bluffmakare.

Här är några tips på hur du kan skilja på samtal från Miljonlotteriet och ett försök till bluff:

 • Miljonlotteriet efterfrågar aldrig känslig information per telefon så uppge aldrig känslig information såsom konto- eller kreditkortsuppgifter.
 • Miljonlotteriet ringer aldrig från dolt nummer.
 • Miljonlotteriet har aldrig bindningstid på våra prenumerationer.
 • Känner du dig osäker, kontakta alltid kundcenter.

  Här kan du lyssna och läsa hela inslaget i nyheterna från Sveriges Radio: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6369598


  För mer information, kontakta:

  Åsa Fredriksson, kommunikationschef Miljonlotteriet
  Mobil: 0704-192 843, e-post: asa.fredriksson@miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.