Följ Miljonlotteriet

Premiär för Sommarlovlotten från Miljonlotteriet

Nyhet   •   Maj 06, 2016 07:07 CEST

Sommaren är barnens tid. Det är en tid för att träffa nya vänner, samla nya minnen och bada. Men verkligheten för barn som lever i familjer där någon har ett missbruk, är helt annorlunda. Därför går allt överskott från Sommarlovslotten till IOGT-NTO-rörelsens lägerverksamhet under sommaren.

De lägeraktiviteter som genomförs runt om i landet ger möjlighet till att bland annat leka, bygga kojor och paddla kanot. För att de barn som har en jobbig hemmamiljö ska få ett tryggt och härligt sommarlov med många fina minnen. Förra året skapades ett antal olika läger i IOGT:NTO-rörelsens regi.

— Sommaren är en speciell tid som jag och många med mig ser fram emot. Det är en tid på året som jag har många glada minnen från, och det tycker jag alla barn borde få känna. Vi vet att det inte riktigt är så för alla barn och därför har vi tagit fram en speciell lott där överskottet går oavkortat till lägerverksamhet under sommarlovet, Sommarlovslotten, säger Annika Nyberg vd på Miljonlotteriet.

Sommarlovslotten är en onlinelott som finns att köpas från den 2 maj till och med 31 augusti på miljonlotteriet.se. Samtidigt som man har chansen att skrapa fram två miljoner på Sommarlovlotten, går överskottet till att skapa fler sommarläger. Miljonlotteriet har sedan år 2000 bidragit med över 1,8 miljarder till hela IOGT-NTO-rörelsens verksamhet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.