Följ Miljonlotteriet

81-åriga Edna visade sig vara en gambler – vann 1 miljon kronor på Miljonlotteriet

Pressmeddelande   •   Jul 08, 2016 10:50 CEST

Man måste gambla för att vinna. Vilket är precis vad Edna gjorde när hon blev Miljonlotteriets nya nitlottsmiljonär. Nu ska hon bara lista ut vad hon ska göra med vinsten.
– Jag har inte riktigt förstått det än, helt plötsligt kan man göra vad man vill och man vet inte vad man vill, skrattar Edna.

Dagen innan Miljonlotteriets drömcoach ringde för att berätta att Edna vunnit en miljon på sin nitlott hade hon suttit hemma med sitt barnbarn och kollat på fotbolls-EM. Han föreslog då att de skulle gå in och satsa lite pengar på fotbollen, men Edna svarade att hon verkligen inte är en gambler och aldrig vunnit något stort. Det visade sig vara helt fel.

– Det är så himla lustigt men roligt. Jag är så ovan vid att vinna så jag har inte fattat det än, säger Edna.

Edna var nära att samla ihop alla sina småvinster och avsluta sin prenumeration med att byta ut sin 15-år gamla kaffemaskin mot en ny i Miljonlotteriets vinstplan, men saknade just då 80 kronor. Förutom att köpa en ny maskin kan hon tack vare vinsten, nu göra sådant som hon drömt om att göra men varken haft tid eller pengarna till tidigare.

– Tanken var att jag och min man skulle göra det tillsammans när vi gick i pension, men han gick bort för några år sen och nu har jag problem med benen. Därför vet jag inte just nu riktigt vad jag ska göra med pengarna, berättar Edna.

Men lite ska hon allt försöka resa och framförallt hjälpa sina barn och barnbarn med olika saker när hon vill.

– Jag är hemskt glad att det inte var 5 miljoner kronor jag vann, detta är så mycket som det är. Det måste vara förfärligt svårt att veta vad man ska göra, skrattar Edna.

Edna blev nitlottsmiljonär på en av Miljonlotteriets unika nitlottsdragningar. Fyra gånger varje år förvandlas en av nitlotterna till en miljonvinst. Dragningen sker under Lotteriinspektionen överinseende.

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att Miljonlotteriet ska vara ett nav för fantastiska kundupplevelser och ett rikare liv. Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,8 miljarder kronor. Läs mer på: www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.