Följ Miljonlotteriet

98 miljoner i överskott till IOGT-NTO-rörelsen från Miljonlotteriet

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2019 10:20 CEST

Miljonlotteriets vd Jonathan Hjort delar ut överskottet från 2018 till IOGT-NTO-rörelsens förbundsordförande Johnny Mostacero.

Under IOGT-NTO-rörelsens kongress, som arrangerades i Örnsköldsvik 25–31 juli, delade Miljonlotteriet ut det överskott som genererats av 2018 års lottförsäljning. Bidraget till IOGT-NTO-rörelsen blev 98 miljoner – pengar som går direkt till arbetet för ett samhälle där ingen skall behöva växa upp med missbruk.

Sedan starten 1964 har hela överskottet från Miljonlotteriet och dess lottköpare gått till IOGT-NTO-rörelsens arbete. Hittills har nära 2,2 miljarder delats ut.

Pengarna gör stor skillnad för IOGT-NTO-rörelsens ideella verksamheter där överskottet används till IOGT-NTO-rörelsens drogförebyggande och sociala arbetet bland såväl barn och unga som vuxna i Sverige och utomlands.

Med hjälp av bidraget arrangeras bland annat över 70 sommarläger dit alla barn är välkomna för att ge fler barn och ungdomar fina sommarminnen.

– Det är tack vare alla våra kunder som vi kan bidra med ett så fantastiskt överskott. Jag blir så stolt över att se hur stor skillnad överskottet bidrar till för så många människor, säger Jonatan Hjort, vd på Miljonlotteriet.

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet är ett av Sveriges äldsta lotterier. Sedan grundandet 1964 är det en del av IOGT-NTO-rörelsen som ger barn och vuxna chans att komma till en trygg och drogfri miljö. Hela överskottet från lotteriets verksamhet går till IOGT-NTO-rörelsens arbete. Läs mer på: www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.