Följ Miljonlotteriet

Är det traditionella spelandet på väg att försvinna?

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2011 15:30 CEST

Unga människor är inte intresserade av spel i samma utsträckning som de äldre generationerna. ”Fortsätter den här utvecklingen kommer det inte att finnas kvar några traditionella lotter eller bingohallar”, säger Ludwig Alholt, vd för Miljonlotteriet.

"Vi ser att unga människor visst drömmer om att bli rika, men det är den amerikanska modeller som gäller. Allt är möjligt, världen ligger öppen och det passar inte längre att passivt vänta på storvinsten", enligt Ludwig Alholt.

"De nya generationerna ser spelandet som en förströelse och man förväntar sig att det ska vara gratis. Det gamla sättet att spela är sakta men säkert på väg att försvinna."

Därför står nu de traditionella spelbolagen inför stora utmaningar. Det gäller att fånga upp den nya generationen och hitta spelformer som dagens unga vill ha.

Alla stora svenska spelbolag känner av det minskade spelandet, Bingolotto, Svenska Spel och Miljonlotteriet står inför stora utmaningar när det gäller de unga generationerna.

Årets Gaming Day kommer därför att handla om just generationsklyftan. Vi har bjudit in talare som kan svara på frågor som, kommer spelbolagen att finnas kvar i dess nuvarande form och kommer nästa generation att vilja betala för en lott?

Våra talare är bland andra Micael Dahlén, professor på Handelshögskolan i Stockholm, Christer Engström, en av skaparna till Dreamhack, ett av världens mest framgångsrika events för unga spelare, och Meg Tiveus, före detta vd på Svenska Spel.

Plats: Hotell 11, Eriksberg, Göteborg

Tid: Tisdagen den 24 maj

Efter mer än 40 år av framgångsrik lotteriförsäljning är Miljonlotteriet i dag Sveriges näst största skraplotteri. Vi erbjuder utöver skraplotter även bingo på nätet. Överskottet från verksamheten går till IOGT-NTO:s arbete mot alkohol, droger och våld bland barn och ungdomar. De senaste 10 åren har Miljonlotteriet bidragit med över 1 miljard kronor.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.