Följ Miljonlotteriet

Julklappsetikett och skraplott i ett – den första i sitt slag

Pressmeddelande   •   Nov 14, 2016 08:14 CET

Två-i-ett är ordet som bäst beskriver Miljonlotteriets nya satsning. En julklappsetikett och en skraplott - i ett. En extra julklapp till den du tycker om samtidigt som du bidrar till IOGT-NTO-rörelsens arbete med kampanjen Vit jul. Målet är att ge en bättre jul till alla. Miljonlotteriets julklappsetikett har en vinstchans på en halv miljon kronor och finns till försäljning nu.

Svenskarna lägger många kronor på att köpa julklappsetiketter varje år. Något som minst sagt kan känns som att slänga pengarna i sjön. Lösningen stavas Miljonlotteriets julklappsetikett - en skraplott som skänker hela sitt överskott till kampanjen Vit jul.

– Tanken med Vit jul är att öka medvetenheten om problematiken kring alkohol i juletid samtidigt som vi genomför jullovsaktiviteter för barn runt om i hela Sverige. I Sverige lever statistiskt sett 4-5 barn per skolklass i hem där någon vuxen har en riskfylld alkoholkonsumtion. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig. Vi vill ge dessa barn en roligare och tryggare jul, säger Lisa Greve, kampanjledare för Vit jul

De senaste åren har Miljonlotteriet haft en digital-lott för att stötta initiativet Vit jul. 2015 bidrog överskottet från lotten till att 8700 barn fick vara med på Vit jul-aktiviteter. Nu har man tagit steget längre och tagit fram en helt unik, fysisk skraplott.

– Innovation är viktigt för oss på Miljonlotteriet. Den här lotten känns som något alldeles extra då den faktisk ger ett mervärde för alla kring jul. Julklappen du ger bort blir roligare eftersom julklappsetiketten samtidigt är en skraplott. Dessutom så hjälper du till att göra julen tryggare för barn runt om i hela Sverige. Det är vad jag kallar win-win, säger Annika Nyberg VD på Miljonlotteriet.

Miljonlotteriets julklappsetikett till förmån för Vit jul säljs i 10-pack och kostar 50 kronor. Högsta vinstchans är en halv miljon kronor i kontanter. Julklappsetiketten säljs i välsorterade matbutiker och ATG-ombud samt på miljonlotteriet.se. Miljonlotteriets julklappsetikett säljs till och med 31 december. 

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att Miljonlotteriet ska vara ett nav för fantastiska kundupplevelser och ett rikare liv. Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,8 miljarder kronor. Läs mer på: www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.