Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriet är reklameffektivaste lotteriet

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2015 15:37 CEST

I en ny undersökning som Indikat Konsument har gjort är Miljonlotteriet det reklameffektivaste lotteriet i landet. Dessutom rankas Miljonlotteriet på sjunde plats bland alla varumärken i Sverige på samma lista.

Miljonlotteriet gör dubbelt så effektiv reklam jämfört med Postkodlotteriet, trots att vi investerar betydligt mindre i media och reklamsammanhang jämfört med våra konkurrenter. Det visar en ny undersökning från Indikat Konsument, ett företag som granskat hur reklameffektiviteten såg ut under 2014.

– Det känns förstås jätteroligt att Miljonlotteriet har hamnat högst upp på listan. Jag tror det har med valet av kommunikationsstrategi, att använda äkta vinnare som lever ut sin dröm efter att de vunnit. Det känns på riktigt, äkta och personligt, säger Åsa Fredriksson, kommunikationschef på Miljonlotteriet.

Sommaren 2014 lanserades konceptet ”Vinn din dröm” där två 75-åriga tvillingar, Rita spelades in i Dubai som är ett drömresemål för tjejerna. Se filmerna här.

– Rita och Maud är underbara människor. De är varma, genuina och ger reklamfilmerna en starkt emotionell känsla, där vi får följa tjejerna på en av sina drömresor i Dubai. Att vi fått mycket PR på dom visar att de går hem i människors hjärtan. Denna veckan kan vi se tjejerna på TV4 igen.

Här är några platser där du kan läsa mera om Rita & Maud och våra härliga vinnare:

Accent magasin - Miljonlotteriet är reklameffektivaste lotteriet i Sverige

Vinnarhistorier – Intervjuer, reseberättelser och reportage om vinnare

Hemmets - Tvillingsystrarna vann 6,3 miljoner

Expressen – Vinsten gav Rita & Maud dubbel resfeber

Radio P4 Malmö – Tvillingarna vann nästan 6,4 miljoner

Hemmets – Efter 30 år fick Eva göra sin kittlande drömresa


För ytterligare information kontakta:
Åsa Fredriksson, kommunikationschef, Miljonlotteriet
Mobil: 0704-19 28 43
E-post: asa.fredriksson@miljonlotteriet.se

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att vara bäst på att förverkliga små och stora drömmar. Miljonlotteriets ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,5 miljarder kronor. 2013 omsatte Miljonlotteriet ca 600 miljoner kronor. www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.