Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriets nya Vit Jul-lott ger fler barn en Vit Jul

Pressmeddelande   •   Nov 01, 2012 14:14 CET

IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit Jul genomförs i december för sjätte året i rad. Nu lanserar  Miljonlotteriet lotten Vit Jul. Hela överskottet går till Vit Juls verksamhet med att bedriva jullovsaktiviteter för barn och unga och få fler vuxna som firar jul med barn att avstå alkohol under julhelgen.

Årets upplaga av IOGT-NTO:s uppmärksammade kampanj Vit Jul står för dörren. Miljonlotteriet stödjer kampanjen genom att lansera skraplotten Vit Jul. Lottpriset är 20 kronor och hela överskottet går till Vit Juls verksamhet.

– Vi är glada att kunna stödja Vit Jul med en dedikerad lott. Vit Jul är en kampanj som ligger oss extra varmt om hjärtat, säger Miljonlotteriets vd Ludwig Alholt.

Närmare 400 000 barn lever i familjer där någon vuxen har ett riskbruk av alkohol och syftet med Vit Jul är att få fler vuxna som firar jul med barn att avstå från alkohol under julhelgen. Vit Jul genomför också alkoholfria jullovsaktiviteter för barn och ungdomar runt om i landet.

– I Sverige finns många barn vars jul inte blir den magiska högtid den borde vara. Vit Juls verksamhet är en viktig del för att skapa fristäder och ge barn en plats att gå till under jullovet, säger Linda Tjälldén, Verksamhetsutvecklare för Vit Jul.

Under perioden fram till jul kommer lokala jullovsaktiviteter att läggas ut på www.vitjul.se där man också kan läsa om våra ambassadörer och varför de har tagit ställning för Vit Jul.

Vit Jul-lotten är en onlinelott och finns att köpa på Miljonlotteriets hemsida www.miljonlotteriet.se. Lotten kostar 20 kronor och högsta vinsten är 1 miljon kronor. Lotten finns till försäljning mellan den 1 november och den 27 december.

Efter mer än 40 år av framgångsrik lotteriförsäljning är Miljonlotteriet i dag Sveriges näst största skraplotteri. Vi erbjuder utöver skraplotter även bingo på nätet. Överskottet från verksamheten går till IOGT-NTO:s arbete mot alkohol, droger och våld bland barn och ungdomar. De senaste 10 åren har Miljonlotteriet bidragit med över 1 miljard kronor.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.